Azi e Ziua mondială a broaștelor țestoase. A fost instituită în 2000, de către American Tortoise Rescue, o societate înfiinţată cu zece ani mai devreme pentru a asigura protecţia tuturor speciilor de broască ţestoasă. Țestoasele sunt amenințate cu dispariția, de aceea se cuvine să fie ocrotite. Noi le urăm să trăiască mult și bine.

1929: Este lansată prima animație Mickey Mouse cu sunet, ”Copilul carnavalului”. Vocea ”împrumutată” lui Mickey a fost chiar a lui Walt Disney, creatorul adorabilului personaj. Pelicula a avut un succes grozav. Iar apoi succesele s-au ținut lanț de filmele de animație cu personajele lui Disney. Și chiar nu e de mirare.

1971: Este inaugurat Hotelul Intercontinental din București, la trei ani de la începerea construcției lui. 24 de etaje și 87 de metri înălțime – a cam fost ceva de lucru la el.

2017: A plecat dintre noi sir Roger Moore. Între 1972 și 1985 celebrul actor i-a dat viață personajului James Bond. Moore a preluat rolul agentului 007 de la Sean Connery. Un alt rol care i-a venit ca o mănușă a fost cel din serialul ”Sfântul”. A fost un actor special, cu o charismă de invidiat. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Sir Doyle și al său…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.