1532: Regele Angliei, Henric al VIII-lea, și cel al Franței, François I, au semnat un tratat secret împotriva împăratului Carol al V-lea. Ceva de genul baciul ungurean și cu cel vrâncean… Câte oi mândre și cornute o fi avut Carol nu știm, că n-a scris istoria 🙂

1985: Echipa națională de handbal masculin a cucerit, la Frankfurt, titlul de campioană mondială universitară. Bine mai stăteam cu handbalul în vremurile acelea.

1972: A venit pe lume, la Marsilia, Zinedine Zidane, zis Zizou. A fost un fotbalist cu gleznă fină, o plăcere să-l privești jucând. A dovedit însă că e și un antrenor de rasă. E primul tehnician care a câștigat de trei ori consecutiv Liga Campionilor. A făcut-o cu Real Madrid. O performanță care nu va fi defel ușor de egalat.

1961: A intrat în vigoare Tratatul asupra Antarcticii. Unul care bloca, pe o perioadă de 30 de ani, pretențiile oricărui stat la o suveranitate teritorială în Antarctica, unde cercetarea științifică este liberă, iar orice activitate cu scopuri militare este interzisă. Un lucru bun. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Facebook / Zinedine Zidane

CITEȘTE ȘI: Iorga i-a spus ”Pasărea măiastră”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.