• 1829Inventatorul american William Burt a croit prima mașină de scris. Prima mașină de scris din lume, normal, să fim înțeleși și să n-avem vorbe, că doar nu era prima din atolul Mururoa. S-o fi plictisit și Burt să tot scrie de mână. Și câți nu s-au bucurat să nu mai scrie de mână după invenție 🙂
  • 1859: A apărut, la București, prima publicație a Armatei Române, care se numea „Observatorul militar, diariu, politicu și scientificu”. Interesant nume în limba dulce din acea vreme. Dincolo de asta, ”militariu” de atunci era un soi de ”observatoriu” și pe ”politicu” și pe ”stiintificu” în vremurile celea? Asta e, nu te pui cu unele și altele, taică, fiindcă nu știi ce îți dau ăștia să mănânci la oaste și rămâi cu ”diariu” după un ”pântecariu”.
  • 1881: La Liege, în Belgia, s-a înființat Federația Internațională de Gimnastică, cea mai veche federație sportivă mondială. Trebuia să fie înființată și ea, ce să ne mai tot codim atâta.
  • 1995: Americanii Thomas Hale și Alan Bopp au descoperit, independent unul de altul, cometa Hale-Bopp (care cometă, țâfnoasă fiind, dar, pe de altă parte, și cu obraz, s-a apucat să le poarte numele amândurora). O cometă, până la urmă, de treabă, fie vorba-ntre noi. (T.V.S.)

Susra datelor: ro.wikipedia.org. Foto: Wikipedia / E. Kolmhofer, H. Raab; Johannes-Kepler Observatory

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.