• 619Bonifaciu al V-lea devine papă. La rândul său, pe cale de consecință, papa devine Bonifaciu al V-lea, doar ce era să facă? Armonie să fie. Și fu.
  • 558: Chlothar I este încoronat rege al francilor. A fost un suveran bătăuș, că n-avea cu ce-și umple timpul. Televiziunea nu era inventată, așadar la filme nu se putea uita, de citit pas, că îi cam bătea vântul prin bibliotecă, în concluzie mergea pe ideea de altoit vrăjmașul. Umblă vorba prin istorie că s-a apucat să ia de la saxoni un tribut anual de 500 de vaci. Poate avea o nemărturisită pasiune pentru muls. Poate și vacile se simțeau fericite cu el. Necunoscute căile veacurilor și ale vacilor. Și ale rigăi cu pricina, de bună seamă.
  • 1947: Fizicienii americani John Bardeen, Walter Brattain și William Shockley au conceput primul tranzistor. Noi, la vremea aceea, ce era să zicem? Ceva de genul: ”I-am tot așteptat pe americani, până la urmă ne trimit un tranzistor?!”. Dar nici măcar pe-ăla nu l-au trimis. Ne-au trimis, în schimb, sovieticii un îndemn simplu:”Davai, măi, tot ce ai!”. Și cam dădurăm ce puturăm, întrucât cu davai nu te puneai, că o cam pățeai dacă șovăiai. (Tiberiu Sabo) 

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com / Ulrike Leone

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.