• 1688: În urma așa-numitei ”Revoluții glorioase”, regele Iacob al II-lea al Angliei e trimis la plimbare de pe tron de către parlament, iar în locul său e adus Wilhelm de Orania, un nepot. Asta fiindcă Iacob a încercat să facă pe istețul și să cocheteze cu ideea de monarhie absolutistă, lucru care nu le-a picat defel cu tronc celor din parlament. Asta e, când ți-o cauți cu lumânarea ai șanse s-o și găsești.
  • 1947: Fizicienii americani John Bardeen, Walter Brattain și William Shockley au pus minte de la minte și au conceput primul tranzistor. A fost o invenție remarcabilă. În imagine aveți două machete, una a tranzistorului realizat de cei trei și lângă una a unui tranzistor produs în 1955. E o oarecare diferență de mărime 🙂
  • 1963: Se încheie prima călătorie în jurul Pământului făcută de o navă românească, și anume cargoul „București”. Dar oare când va fi pornit?
  • 1790: A venit pe lume Jean François Champollion, orientalistul francez care a descifrat, în 1822, hieroglifele, punând bazele egiptologiei moderne. Câtă tenacitate trebuie să fi avut ca să descifreze hieroglifele e greu de imaginat. Ambișios om. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Mister rf

Citește și: Omul cu nume de săritură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.