• E Ziua Mondială a Apei. A fost instituită în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993. Bine ar fi să ajungem cu toții să prețuim apa. Iar asta tot timpul, nu doar de ziua ei.
  • 1943: Are loc premiera filmului „O noapte furtunoasă”, ecranizare după piesa  lui I.L. Caragiale, cu o distribuție din care făceau parte Radu Beligan, Alexandru Giugaru, George Demetru, Ștefan Iordănescu-Bruno, în regia lui Jean Georgescu. Greu a fost realizat acest film, dat fiind că era război. Nu se putea filma afară pe timpul nopții, așa încât ”exterioarele” au fost improvizate într-un studio foarte mic. Însă până la urmă a ieșit un film de excepție.
  • 1963: Trupa The Beatles lansează primul său album,”Please, please me”, în Marea Britanie. Începea o nouă pagină în istoria muzicii. Una tare frumoasă.
  • 1997: Sportiva americană Tara Lipinski devine, la 14 ani și nouă luni, cea mai tânără campioană mondială la patinaj artistic. Așa talent să tot ai.
  • 1997Cometa Hale-Bopp se apropie cel mai mult de Pământ, la 195 de milioane de kilometri. Greu să te vadă în caz că-i făceai cu mâna. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: pixabay.com

Citește și: Ocolul Pământului în 20 de zile

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.