• 1826: Nava britanică ”HMS Beagle” pleacă în prima ei călătorie. Una foarte lungă, dat fiind că s-a întors acasă abia după patru ani și jumătate. În timpul acestei expediții s-a descoperit și canalul care acum poartă numele vaporului, Beagle. În timpul celei de-a doua călătorii, începută în 1831, la bord se afla și Charles Darwin. Era vremea în care celebrul savant începea să-și contureze teoria evoluționistă. Așa că și nava a devenit vestită. Nu că s-ar fi putut opune la asta.
  • 1965: A debutat, la Televiziunea Română, emisiunea Teleenciclopedia. Una căreia nu prea avea să-i dea târcoale rugina timpului. ”Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a «luminat» perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.”, arată site-ul televiziunii publice, tvr.ro. E drept, recapitulând, într-o lume cenușie am avut Teleenciclopedie.
  • 1990: Microsoft lansează sistemul de operare Windows 3.0. Ce vremuri…
  • 2012: Tokyo Skytree este deschis pentru public. Este cel mai înalt turn din lume, având 634 de metri, și a doua structură cea mai înaltă, după Burj Khalifa, care adună 829,8 metri. Noroc că nu trebuie să urci pe jos până la ultimele etaje. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.