• 1762: Fontana di Trevi este inaugurată la Roma de către papa Clement al XIII-lea. Și uite-așa s-a născut o fântână celebră. Sau celebritatea unei fântâni, depinde cum o luăm.
  • 1948 A venit pe lume Florea Dumitrache, un fost fotbalist remarcabil. În 31 de meciuri ca ”tricolor”, Mopsul, cum i se spunea, a înscris de 15 ori. A făcut parte din naționala României care a jucat la CM din Mexic 1970, la Guadalajara. Am fost atunci în ”groapa cu lei”, cum i s-a zis grupei în care căzuse reprezentativa antrenată de Angelo Niculescu: cu Anglia, campioana mondială, cu Brazilia lui Pele, care avea să câștige titlul, și cu Cehoslovacia, vicecampioana europeană. De două ori a trimis-o-n ațe Mopsul la Cupa Mondială din Mexic: o dată cu Cehoslovacia, din penalty, iar a doua oară cu Brazilia. Dumitrache nu mai e printre noi, dar ne-a lăsat amintiri speciale, despre și cum dribla, și cum sărea la cap de ziceai că nu s-a lipit gravitația de el.
  • 1965: A debutat, la Televiziunea Română, emisiunea Teleenciclopedia. Una iscusit făcută, care nu degeaba a răzbit până acum.
  • 2012Tokyo Skytree este deschis pentru public. Este cel mai înalt turn din lume, lung de 634 de metri și a doua structură ca înălțime de pe mapamond, după Burj Khalifa, care are 829,8 metri. În cazul ambelor turle, dacă ar fi să se strice lifturile și ai avea treabă pe la ultimele etaje, ai avea o problemă. Ai ajunge, pe scări, poate după două, trei zile.

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Norocosul Lindy

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.