1462: Are loc atacul nereușit al lui Ștefan cel Mare, domnul Moldovei, ajutat de flota otomană, asupra cetății Chilia, apărată de o garnizoană regală maghiară. Mai dădea și Ștefan rateuri, că doar nu era perfect.

1992: A apărut, la București, sub conducerea editorială a lui Ion Cristoiu, primul număr al cotidianului ”Evenimentul zilei”. A însemnat un suflu nou pentru din acele vremuri. E drept, nu atunci când scria că o găină a născut pui vii 🙂

2022: Înotătorul David Popovici devenea, la Budapesta, cel mai tânăr campion mondial la 100 m liber, aducând României singurul titlul al acestei probe în bazin olimpic la masculin seniori. Asta la două zile după ce câștigase aurul la 200 m liber. Un sportiv formidabil.

1963: Pleca dintre noi Maria Tănase. A avut un repertoriu cu adevărat vast, care a cuprins cântece din toate regiunile României și din toate categoriile: doine, orații de nuntă, cântece de leagăn, de joc, de dragoste, de petrecere, lăutărești. O voce remarcabilă, nu degeaba a fost supranumită ”Pasărea măiastră” de către Nicolae Iorga. (T.V.S.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Maestrul grimaselor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.