• 1456: Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei, l-a bătut de i-au mers fulgii, la Belgrad, pe Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului. În urma izbânzii, papa Calixt al III-lea l–a caracterizat pe Iancu de Hunedoara drept „atletul cel mai puternic, unic, al lui Cristos”. Dacă dăm frâu liber imaginației ne putem desena în gând o scenă cu atletul Iancu de Hunedoara în șort alergându-l pe efendi Mahomed care avea limba scoasă până la genunchi.
  • 2005Microsoft anunță numele final al noului sistem de operare, Windows Vista. Hasta la vista, bre!
  • 2009: Are loc cea mai lungă eclipsă totală de Soare din secolul al XXI-lea (desigur, asta dacă nu se mai dă cumva Soarele peste cap și strică socotelile astronomilor). Durata maximă a fost de 6 minute și 39 de secunde pe coasta de sud-est a Asiei. O eclipsă mai lungă va fi posibilă în iunie 2132. Hai că nici nu mai e chiar așa mult până atunci.
  • 2016: În Kuweit temperatura a ajuns la 54 de grade Celsius, cea mai mare înregistrată oficial vreodată pe glob. Altfel zis taman vremea potrivită ca să-ți fiarbă creierii. Căldură mare, monșer, dar parcă, totuși, cam prea mare. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.