1295 î.Hr.: Are loc încoronarea faraonului Ramses al II-lea. Vorba vine încoronare, că i s-a pus un soi de căciulie pe cap, fiindcă așa erau tradițiile pe acolo. Oricum, e considerat unul dintre cei mai de vază faraoni. A avut și de ce, că nu prea ședea la discuții dulcegi cu nimeni. Hiretic, cum ar zice moroșanul.

1635: La Paris, cardinalul Richelieu fondează ”Academie française”, aceasta având menirea de a supraveghea ”puritatea limbii franceze”. Frumoasă ideea, dar hai să fim serioși, câți nătăfleți pe care îi durea în limba franceză se aciuau pe la curte, de pildă, pe la un bal, un ospăț, ceva? Nenumărați. Așa că domnu’ Richelieu, ușor cu pianul pe scări, că tropăie, scuzați.

1997: Boxerul Mihai Leu a câștigat primul titlul de campion mondial la box profesionist pentru România. Te pui cu Leul?

1788: A văzut lumina zilei Arthur Schopenhauer, un filosof german care a avut multe de împărtășit celor care l-au citit. Într-o formă sau alta a influențat personalități precum Nietzsche, Einstein, Freud, Jung, Lev Tolstoi, Thomas Mann, George Bernard Shaw ori Samuel Beckett. Bun top și-a făcut, te și apucă amețeala – de bine, dacă se poate zice așa – când vezi cine s-a așezat pe-acolo, prin acel top. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.