• 401: Este ales papă Inocențiu I. Este singurul suveran pontif care i-a succedat în această funcție tatălui său. Hai să ne imaginăm un dialog scurt între tată și fiu: ”Papa, mă duci la o înghețată?” ”Desigur, papa”.
  • 1135: La aproape trei săptămâni după trecerea la cele veșnice a regelui Henric I al Angliei, Etienne (adică Ștefan pe limba noastră) de Blois pretinde tronul și este încoronat, asta însă într-o variantă de ceremonie privată. Păi așa, la urma urmei, ne putem încorona fiecare în sufrageria personală, însă nu înseamnă că vecinii de pe scară ne vor saluta cu ”să trăiți, majestate!”. Una peste alta lui Fane i-a ieșit, că a și domnit.
  • 1885: Samuraiul Ito Hirobumi a devenit cel dintâi prim-ministru al Japoniei. Hm, să fii ministru într-un guvern condus de un samurai poate că nu era cel mai comod lucru. Că dacă nu-ți făceai treaba poate că era în stare șeful să-ți sugereze vag un harakiri. Dar cum n-a consemnat istoria vreo astfel de pedeapsă, înseamnă că Ito a fost un premier de treabă, înțelegător, care nu mergea cu săbioiul la job.
  • 1947: Și dacă tot veni vorba de Japonia, să amintim că e ziua în care a venit pe lume Mitsuo Tsukahara. Fostul gimnast a câștigat, de-a lungul și de-a latul carierei sale,  cinci medalii olimpice de aur și patru, tot de aur, la campionate mondiale. Dincolo de distincții a rămas celebru pentru săritura pe care a inventat-o și care îi poartă numele. Sau el poartă numele săriturii pe care a croit-o 🙂 Oricum, jos pălăria, Tsukahara-san! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.