• Astăzi e Ziua internațională a păcii. A fost sărbătorită pentru prima oară în 1982. În fiecare an la începutul zilei de 21 septembrie, Clopotul păcii sună la sediul ONU, din New York. Clopotul este turnat din monede donate de copii și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca ”un memento al costului uman în război”. Clopotul poartă inscripția ”Trăiască pacea absolută în lume”.
  • 1847: Are loc inaugurarea primei lucrări moderne de alimentare cu apă a Bucureștiului, numită „Stabilimentul fântânilor de la Mihai Vodă”. Bun stabiliment, bună lucrare.
  • 1881: Primul Congres internațional de electricitate adoptă ohmul ca unitate de măsură pentru rezistența electrică. Îl onorează, astfel, pe fizicianul german Georg Simon Ohm. De ispravă om domnul Ohm.
  • 1983: Telefonul mobil Motorola DynaTAC 8000X, care cântărea 800 de grame, a primit aprobare de la Comisia Federală de Comunicații din SUA. A devenit, astfel, primul telefon mobil din lume. Cântărea cam mult, e drept, dar măcar simțeai dacă îți cade din buzunar. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Alungatele lui Napoleon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.