• 1538: În Moldova își începe domnia Ștefan Lăcustă, un nepot al lui Ștefan cel Mare, care va ședea pe tron preț de doi ani. Vă dați seama în acei doi ani câte bancuri cu preacinstite lăcuste se vor fi scornit pe seama lui? Asta e, ce să-i faci dacă avea un nume așa permisiv.
  • 1983: Telefonul mobil Motorola DynaTAC 8000X, care trăgea la cântar 800 de grame, a primit aprobare de la Comisia Federală de Comunicații din SUA, așa încât avea să fie consemnat ca fiind primul telefon mobil din lume. La cât cântărea era bine să nu-l scapi pe picior, că putea face daune în formă de vânătăi.
  • 1931La Râmnicu-Vâlcea a venit pe lume Dem Rădulescu, cel care avea să ajungă un actor remarcabil. ”Bibanul”, poreclă pe care a primit-o în liceu, a fost un talent uriaș, care ne-a bucurat atâta vreme cu rolurile sale. Aproape că-ți vine să spui că dacă n-ar fi fost inventat umorul l-ar fi inventat Dem Rădulescu.
  • E Ziua Internațională a Păcii. A fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este celebrată în fiecare an de multe națiuni. La începutul acestei zile, Clopotul Păcii sună la sediul ONU. Să ne trăiești, pace! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.