1633: Galileo Galilei e găsit vinovat de către Inchiziție de „bănuită erezie“ din pricină că susținea heliocentrismul, teoria lui Copernic care zicea că Pământul și alte planete orbitează în jurul Soarelui. După ce a fost forțat să se dezică public de heliocentrism, a mai și fost cadorisit de Inchiziție cu arest la domiciliu pe o perioadă nedeterminată. Minți tare odihnite mai aveau și inchizitorii ăștia.

1848: În revista „Foaie pentru minte, inima și literatură” a apărut poezia „Un răsunet”, de Andrei Mureșanu. Poezie care pusă pe muzica lui Anton Pann dădea naștere lui ”Deșteaptă-te, române!”, care în 1990 a devenit Imnul de Stat al României.

1920: Venea pe lume, la București, Alexandru Călinescu. Sau Puiu Călinescu, cum avea să fie cunoscut de-a lungul vieții actorul de comedie. A avut har cu grămada, plus că era vestit pentru grimasele sale inimitabile. De altfel, talentul său a fost comparat cu cel al actorului francez Louis de Funès. Care, la rândul lui, avea grimase ce puteau face să râdă și un pârș.

1863: A văzut lumina zilei astronomul german Maximilian Franz Joseph Cornelius Wolf, pionier în domeniul astrofotografiei. Ce și cum o fi făcut, cert e că a descoperit peste 200 de asteroizi. Asta da recoltă cosmică. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: TVR

CITEȘTE ȘI: Uimitorul David

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.