1861: La București, pe scena Teatrului cel Mare (ulterior Teatrul Național) a avut loc prima reprezentație a piesei „Hamlet”, de William Shakespeare, avându-l în rolul principal pe Mihail Pascaly, primul actor român care l-a întruchipat pe Hamlet. Onorantă treabă pentru Pascaly.

1925: În Dayton, Tennessee, profesorul de biologie de liceu John Scopes este găsit vinovat că a predat teoria evoluționistă în clasă și e amendat cu 100 de dolari. Păi ar fi trebuit ca supărații cu pricina să-l amendeze pe Darwin, post-mortem, că doar teoria era a lui.

1960: Navigatorul și aviatorul britanic Francis Chichester sosește  la New York, la bordul vasului „Gypsy Moth II”, după o călătorie în jurul lumii ce a durat nouă luni și o zi. Răbdare cu toptanul îți trebuia să stai atât amar de vreme înconjurat de ape. Dar poate i-o fi plăcut omului.

1983: La stația Vostok, din Antarctica (foto), se înregistrează cea mai scăzută temperatură de pe Pământ, -89,2 °C. La temperatura asta ciufulită dârdâia și dârdâiala însăși. (T.V.S.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Ziua prietenilor văzduhului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.