• 1519: Navigatorul  Fernando Magellan a plecat de la Sanlúcar de Barrameda în călătoria sa în jurul lumii. Când crezi în ceva și vrei să-ți urmezi un vis până și diametrul Pământului poate părea mic.
  • 1811Napoleon o alungă din Paris pe Madame de Récamier, asta la șapte ani după ce îi făcuse același lucru unei prietene a doamnei cu pricina, Madame de Stael. În opinia împăratului, cele două cucoane aveau limba prea ascuțită pentru gustul lui, bașca prin saloanele lor adăstau mulți oponenți ai lui Bonaparte. Grea pedeapsă pentru o madame din acele vremuri să fie dată afară din Paris, mai mare caznă nici că se putea.
  • 1934: S-a născut, la Roma, Sofia Villani Scicolone Ponti, cea care avea să devină celebra actriță cu numele de scenă Sophia Loren. O frumusețe de femeie; vorba poemului, ”icoană-ntr-un altar s-o pui”…
  • 1974: S-a inaugurat drumul național Transfăgărășan, magistrală care se cațără până la altitudinea de 2040 de metri. S-a construit între anii 1970 și 1974. Cu eforturi omenești uriașe. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.ikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.