• 1519: Navigatorul portughez Fernando Magellan a plecat de la Sanlúcar de Barrameda în călătoria sa în jurul lumii. Explorator din așa-numita epocă a Marilor Descoperiri, a fost un temerar. În periplul lui a descoperit și strâmtoarea care îi poartă numele.
  • 1811Napoleon îi spune pa lui madame de Récamier – bașca o mai și alungă din Paris -, la șapte ani după ce a făcut la fel cu prietena ei, madame de Staël. După părerea lui Bonaparte, cele două dudui prea erau slobode la gură. Unde mai pui că saloanele lor erau frecventate o sumedenie de inși care nu îl aveau defel pe Napoleon la suflet. Nu era de șagă cu împăratul, că era țâfnos nevoie mare.
  • 1974: Are loc inaugurarea oficială a Transfăgărășanului, magistrală situată la altitudinea de peste 2.000 de metri. Începe în comuna Bascov, de lângă Piteşti, şi se termină la intersecţia cu drumul DN1 între Sibiu şi Braşov, în apropierea comunei Cârţişoara. O construcție uimitoare care brăzdează muntele.
  • 1982: Zborul inaugural al ROMBAC 1-11, primul avion de pasageri cu reacție produs în România. A fost construit la Întreprinderea de Avioane București, după licența avionului englez BAC 1-11. Până la urmă proiectul s-a dus de râpă, producându-se doar nouă aeronave ROMBAC 1-11. O fi avut avionul reacție, dar n-a m-ai avut constructorul reacție să-l mai fabrice de la o vreme. (T.V.S.)

Sursă date și foto: Wikipedia (credit foto: M. Chirea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.