1803: Senatul american a ratificat cumpărarea Louisianei. Păi doar nu era să o lase necumpărată, zău așa!

 1847: S-a născut , la Göteborg, Oscar Swahn. A rămas în istorie ca fiind cel mai în vârstă participant la Jocurile Olimpice. A concurat la tir, iar în 1920, adicătelea la 73 de ani, a câștigat o medalie de argint. Bine stătea omul cu vederea.

1882: A venit pe lume, în Lugoj, Bela Lugosi, pe numele său real Bela Ferenc Dezső Blaskó. A ajuns un actor vestit după ce a intrat în pielea personajului Dracula, din romanul zămislit de  Bram Stoker. Parafrazând titlul celebrului film al lui Roberto Benigni ”La vita e bella” am ajuns, într-o nevinovată joacă, la titlul acestui material. Oricât va fi făcut Bela Lugosi pe vampirul în rolul său de căpătâi, merită cu prisosință un zâmbet de admirație și o reverență pentru talentul său actoricesc.

 1935: Un destoinic colectiv chinezesc de oameni ai muncii condus de cel mai de seamă tovarăș dintre ei, Mao Zedong pe numele dumnealui, ajunse, neică, taman în nord-vestul Chinei, la capătul unui marș de 10.000 de kilometri de-a lungul țării (și e lungă, n-ai ce zice). Tevatura a rămas cunoscută drept ”Marșul cel lung”. Stai să te întrebi câți or fi pornit și câți or fi declarat forfait pe drum. Nu de alta, dar nu tare era indicat să-i zici tovarășului Mao că abandonezi marșul fiindcă îți dau târcoale bătăturile. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Luminoșii frați Lumière

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.