• 1476: Papa Sixt al IV-lea îi trimite o scrisoare de mulțumire lui Ștefan cel Mare, după ce acesta din urmă le scosese turcilor fițele din cap în bătălia de la Vaslui. Firește că nu știm conținutul scrisorii, dar probabil că în vremurile de acum mesajul s-ar traduce, în termeni nepretențioși, precum ceva de genul ”bravo, dom’le!”.
  • 1800: Alessandro Volta i-a scris Societății Regale din Londra despre o sursă de energie pe care a inventat-o, al cărei principiu a devenit cunoscut sub numele de pilă voltaică. Păi să mai zici că Volta n-a avut pile? 🙂
  • 1916Albert Einstein publică articolul ”Bazele teoriei generale a relativității” în revista ”Annalen der Physik”. Câți s-or fi uitat ca specialistul la poarta nouă când au citit articolul e greu de zis, fiindcă Einstein cam părea venit din altă lume a științei.
  • 1966: Cupa Jules Rimet, trofeul Campionatului Mondial de fotbal, este furat de la Londra. Asta cu doar câteva luni înainte de a începe Cupa Mondială, găzduită de Anglia. Hoțomanul a fost prins, dar nu a dezvăluit unde a ascuns trofeul, așa încât Scotland Yard-ul s-a apucat de o scotoceală aprofundată, fiindcă Anglia risca să se facă de râs găzduind un Campionat Mondial fără cupă. Până la urmă problema a fost rezolvată de Pickles, un cățel din rasa Collie, care a dat de urma trofeului. L-a dibuit sub un gard viu, în vreme ce se afla la plimbare cu stăpânul său. Pickles a ajuns vedetă de-a binelea după această ispravă. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Primele imagini înregistrate cu aparatul meșterit de frații Lumiere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.