1865: A fost inaugurată, la București, prima expoziție națională de produse agricole și industriale românești, organizată din inițiativa lui Ion Ionescu de la Brad și a lui Petre S. Aurelian. Toate au un început, nu?

1873: Comerciantul de țesături Levi Strauss și croitorul Jacob Davis au brevetat pantalonii confecționați din denim albastru cu ținte de cupru, așa-numiții blugi. Una dintre cele mai bune idei din secolul XIX, fie vorba-ntre noi. Cine și-ar putea imagina astăzi viața fără blugi? 🙂

1960: Filmul ”La dolce vita”, regizat de Federico Fellini, primește Palme d’Or la Festivalul de la Cannes. Printre altele legate de acest film, actrița Anita Ekberg devine foarte populară cu scena din Fontana di Trevi (foto stânga). Oricum, un film de excepție.

2006: Că tot scriam mai sus de Cannes, la cea de-a 58-a ediție a festivalului de acolo filmul lui Cristi Puiu, ”Moartea domnului Lăzărescu” a obținut premiul ”Un certain regard”. O distincție pe deplin meritată pentru un film foarte bine făcut. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto mic: Wikipedia. Foto deschidere: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Marilyn și JFK

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.