• 1873: Comerciantul de țesături Levi Strauss și croitorul Jacob Davis au pus mână de la mână și minte de la minte și au brevetat pantalonii albaștri cu ținte de cupru, așa-numiții blugi. Cine ar fi crezut atunci că s-au inventat cei mai populari nădragi din toate timpurile.
  • 1875: A fost semnată, la Paris, Convenția metrului, adică un tratat prin care s-a promovat Sistemul Internațional de Unități de Măsură. Merita să aibă și metrul un tratat al lui, că e de treabă și măsoară mereu la fel 🙂
  • 1960: Filmul ”La dolce vita”, regizat de Federico Fellini, primește premiul Palme d’Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. L-a meritat cu prisosință. Degustătorii de producții cinematografică spun că ”La dolce vita” (foto din film) e pelicula prin care Fellini trece de la filmul italian neorealist la filmele de artă dinspre finalul carierei sale. Așa o fi, nu-i contrazicem.
  • 1964A venit pe lume Miodrag Belodedici, fostul internațional român care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu două Stele: Steaua București și Steaua Roșie Belgrad. Un fotbalist cu o uimitoare eleganță în joc. (T.V.S.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Trilul lui Marilyn pentru JFK

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.