• 451: Luptă mare fu să fie pe Câmpiile Catalunice. Istoria spune – din ce poate zice și ea, firește – că a fost ultima bătălie mare din Antichitate,  în care o coaliție romano-vizigotă a oprit expansiunea hunilor în vestul Europei. Ciorovăiala ca și ciorovăiala, interesant ar fi de știut cum de s-or fi aliat romanii cu vizigoții. Pesemne că s-or fi gândit că-s hunii cam nervoși și s-au gândit să ia atitudine, să le taie creanga de sub picioare, avântul, ce s-o fi putut în acele vremuri.
  • 1837: Victoria devine regină a Marii Britanii. Merita, nu degeaba a dat numele unei epoci, cea victoriană. A avut idei frumoase de-a lungul domniei, nu a stat încremenită în proiect.
  • 1867: Președintele SUA, Andrew Johnson, anunță achiziționarea Alaskăi. Bine că a anunțat, să știe lumea ce și cum. La urma urmei, poate că erau oameni chitiți să-și facă vacanța în Alaska, să stea la un șpriț sau la o mură congelată cu urșii.
  • 1955: Are loc cea mai lungă eclipsă totală de Soare a secolului trecut. Socoteala astronomică arată că a durat 7 minute și 8 secunde. A fost observată cel mai bine în Filipine. De ce a durat atât? O fi fost și Soarele lipsit de chef și și-o fi spus în barbă (ori în rază) ”bine, mă, hai, trântește un record, că mă fac că plouă”. Soare de comitet, ce să zici… (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: pixabay.com

CITEȘTE ȘI: Ziua plimbărilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.