• 1803: Statele Unite, chitite pe târguieli, ca în decembrie, vorba ceea, au cumpărat alde provincia Louisiana de la autoritățile franceze. Au luat-o pe 15 milioane de dolari. Au avut de unde da, pesemne stăteau bine cu țechinii.
  • 1842: Obșteasca Adunare Extraordinară a Țării Românești l-a ales drept domnitor pe Gheorghe Bibescu. Care a abdicat în 1848. O fi avut și el vreo trăire personală, i s-o fi acrit cu domnia ori poate se va fi trezit cu fața la cearșaf când s-a gândit să abdice. Necunescute căile unor domnitori.
  • 1917: Consiliul Comisarilor Poporului decretează înființarea Comisiei extraordinare de combatere a contrarevoluției (CEKA), prima organizație de poliție secretă din epoca modernă. De-a lungul vremii aceasta va purta mai multe denumiri, printre care, ia ghici!, KGB. Culmea e că rușii se învățaseră, din inerție, să-i combată pe contrarevoluționari când nu mai era nici picior de revoluție pe la ei prin sat. Dar nu te pui cu obișnuința.
  • 1997: Are loc premiera filmului ”La vita e bella”, în regia lui Roberto Benigni. O realizare cinematografică remarcabilă, care a avut parte de trei premii Oscar și de Marele premiu al juriului la Cannes.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Privighetoarea Piaf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.