• 1803: Statele Unite au cumpărat provincia Louisiana de la oficialii francezi, cu 15 milioane de dolari. La așa preț nu mic trebuie să fi fost aldămașul.
  • 1946: Filmul ”O viață minunată” (”It’s a wonderful life”) se lansează la New York. Producția regizată de Frank Capra este pe lista celor mai bune 100 de filme din lume (listă realizată de Institutul American de Film). Este considerat unul dintre cele mai îndrăgite filme din cinematografia americană și a devenit o tradiție vizionarea acestuia în preajma Crăciunului. Ce-i drept e un film frumos.
  • 1997: Și dacă tot vorbeam mai sus de filme: a avut loc premiera producției ”La vita é bella” (regia Roberto Benigni), distins, la Cannes, cu Marele premiu al juriului, precum și cu trei premii Oscar. Un film de referință.
  • 2004: Un grup de hoți a furat  echivalentul a 50 de milioane de dolari în lire sterline de la Banca Nordică din Belfast. E unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Regatului Unit. Hotărâți hoți, nu se încurcau cu mărunțiș. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Privighetoarea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.