• 31 î.Hr.: A avut loc bătălia de la Actium, în care armatele lui Octavian au dat de pământ cu trupele lui Marc Antoniu. Altfel zis, încă o chelfăneală pe care istoria a ținut-o minte. Cam mult se ciomăgeau oamenii în vechile vremuri.
  • 1752: În Marea Britanie și în coloniile sale calendarul iulian a fost înlocuit cu cel gregorian. Așa că ziua de 3 septembrie a devenit 14 septembrie. Mare bulibășeală trebuie să fi fost, că nu mai știa omul nici când își ia simbria, nici când i s-a risipit brusc concediul.
  • 1838: A venit pe lume Liliʻuokalani, cea care avea să ajungă singura regină pe care a avut-o Hawaii (între 1891 și 1893). Suveranei Liliʻuokalani i s-a mai spus și în alte cinci feluri: Lydia Kamakahea, Lydia Liliʻuokalani Paki, Liliu Kamakaʻeha, Lydia Paki Kamehaka Liliʻuokalani și Lydia Paki Kamehamea Liliʻuokalani. Orice nume alegeai din cele șase tot ți se înnoda limba. De parcă nu-și putea spune și ea mai simplu, ceva de genul Gherghina sau Ghiocica.
  • 1995: S-a deschis, în Statele Unite, la Cleveland, Muzeul „Rock and Roll of Fame”, în cinstea celor mai iscusiți cântăreți și producători de muzică rock. Un așa muzeu pare tot timpul neîncăpător. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.