• 1980: La Caesars Palace din Las Vegas, Larry Holmes își apăra titlul mondial de box la categoria grea, împotriva lui Muhammad Ali (adicătelea Cassius Clay), ciomăgindu-l delicat pe adversaru-i prin knockout tehnic în runda 11. Dai un pumn, dar stai în față, vorba ceea.
  • 1925: O duduie de 19 ani, Josephine Baker (foto), a debutat la Paris, la Théâtre des Champs-Élysées, cu nițeluș dans erotic. Conița, de origine americană, nu era chiar ce părea. Își construia o carieră într-un domeniu aparte, defel artistic. Așa că a participat la cel de-al Doilea Război Mondial de partea aliaților, susținând, prin acțiuni de spionaj, Rezistența franceză, condusă de Charles de Gaulle. A fost prima americancă decorată cu ”Croix de guerre”. Decorată oricum merita să fie, pentru că era nurlie – scuzați rima.
  • 1930: Henry Ford pune piatra de temelie pentru uzinele Ford din Köln. Nemții, la rândul lor, aveau să pună, în timp, pietre (sau cauciucuri) de temelie la alte mașini.
  • 1984: Trei cosmonauți sovietici – Leonid Denisovich Kizim, Vladimir Alekseyevich Solovyov și Oleg Jurjewitsch Atkow – au revenit, după 237 de zile, pe Pământ. A fost, până atunci, una din misiunile cu cele mai multe zile petrecute de cosmonauți la bordul stației spațiale Salyut 7. Oare nu s-or fi plictsit? Întrebare retorică, firește. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.