• 1881: Guvernul SUA recunoaște independența de stat a României. Ar fi fost enervant să n-o facă, fie vorba-ntre noi, după cât ne-am luptat cu turcii pe la Plevna, Rahova, Grivița ori Smârdan în Războiul de Independență. Special era să le recunoaștem și noi independența americanilor, ca să fie cumva la paritate…
  • 1896: Savantul – că nu-i poți zice altfel – Guglielmo Marconi primește patentul pentru noua sa invenție numită radio. Poate că nu și-a dat seama, pe moment, Marconi ce invenție a dibuit. Ne-am dat noi seama cu timpul.
  • 1897: Celebrul scriitor Mark Twain răspunde zvonurilor privind moartea sa, spunând, în „New York Journal”: „Știrea despre moartea mea a fost o exagerare”. Când ai un umor rafinat parcă nu mai contează nici zvonurile despre dusul tău înspre cele veșnice. Și Twain avea umor cât să o pună până și pe doamna cu coasa pe gânduri. Sau pe gard, dacă nu pe gânduri.
  • 1904: A venit pe lume, la Timișoara, Johnny Weissmuller. Altfel spus, celebrul personaj de film Tarzan. A rămas în memoria noastră cu vitejia de film și cu strigătul care l-a făcut celebru. Un actor înzestrat în felul lui. Și noi, la rându-ne, înzestrați cu plăcerea de a-i savura, după ani și ani, strigătele de prin copaci, tandrețea față de Jane și luptele cu crocodilii. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Bijuterii grafice, expuse de Sebastiana Coman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.