• 1843: La Dresda are loc premiera operei „Olandezul zburător”, de Richard Wagner. Sună vesel să lansezi un ”Olandez zburător” în Germania, dar, totuși, să nu uităm că Wagner era neamț.
  • 1919: Consiliul Dirigent al Transilvaniei decide organizarea administrativă a teritoriilor unite cu România. Avea să aibă loc împărțirea țării în 23 de județe și numirea de prefecți pentru fiecare dintre acestea. Păi trebuia și nițică organizare, nu?
  • 1921: Se formează Partidul Comunist din Luxemburg. Cine ar fi crezut că a pătruns comunismul și într-o țărișoară atât de la locul ei.
  • 1933: Vine pe lume Ion Băieșu (care e, de fapt, pseudonimul literar al lui Ion Mihalache). A fost un scriitor cu o peniță fină în tot ce a lăsat în urmă. Autor de proză satirică, dramaturg, semnatar de scenarii de film, a inventat poznașele personaje Tanța și Costel, care din carte au trecut pe micul ecran în interpretarea Cocăi Andronescu și a lui Octavian Cotescu. Un scriitor cu mare dare de condei, care merită cu prisosință respect. Și, de asemenea, și cei care ne-au amuzat interpretându-i pe Tanța și Costel. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: captură youtube.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.