În 2 februarie, spun ursitoarele calendarului, prin România și prin alte țări europene se sărbătorește Ziua ursului. În tradiția populară sunt tot felul de simboluri: cum se trezește ursul din hibernare, cum își măsoară umbra prin zăpadă, iar dacă strîmbă din nas, se mai retrage la o tură de dormit și dă, prin asta, semne cum va mai fi vremea. Pe de altă parte, în unele zone din Canada și SUA e sărbătorită Ziua marmotei. Hai că e simpatică și marmota, merită și ea ziua ei. La mulți ani, urși și marmote, oriunde v-ați afla!

1032: Conrad al II-lea al Sfântului Imperiu Roman devine rege al Burgundiei. Orientat omul, a ales un loc cu vin bun.

1848: Apropo de ”Goana după aur”: prima navă de emigranți chinezi debarcă pe țărmul californian, San Francisco, în căutarea norocului. Ce marfă chinezească or fi fabricat pe acolo dacă n-au găsit aur? 🙂

1889: În fața Teatrului Național București sunt instalate primele două lămpi electrice pentru iluminatul public. Trebuia să se mai și vadă omul la față, nu?

2009: Guvernul din Zimbabwe a anunțat tăierea a 12 zerouri din dolarul zimbabwian. Astfel, un trilion de dolari au fost reevaluați la un dolar zimbabwian nou. Coșcogea reformă monetară se făcu pe acolo. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikidedia.org. Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.