• 1834: A venit pe lume sculptorul francez Frédéric Auguste Bartholdi. Cea mai cunoscută lucrare a sa e Statuia Libertății, din New York. Care a ajuns acolo ca un mesaj al prieteniei dintre Franța și SUA. De-a lungul timpului chiar a ajuns un simbol al libertății.
  • 1932: Fizicianul american Carl D. Anderson a descoperit pozitronul, pentru care a fost recompensat cum se cuvine, cu premiul Nobel. Dumnealui pozitronul, carevasăzică, are aceeași masă ca alde electronul, însă spre deosebire de acesta din urmă are sarcină electrică pozitivă. Bine-i să fim pozitivi, bine e să avem și particule pozitive primprejur.
  • 1969:  Prima vizită în România a unui președinte american, și anume Richard Nixon. Cinci ani mai târziu demisiona, în urma scandalului Watergate. L-o fi deocheat Ceaușescu ori nu l-a învățat cum să pitească microfoane dacă vrea să asculte trăncănelile unora.
  • 1985: Are loc inaugurarea crucișătorului „Muntenia”, care a fost construit la Șantierul naval din Mangalia. Grozav, am avut și noi crucișător pe vremuri 🙂 (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.