• 1792: Apare prima lege monetară în SUA. Prin aceasta se stabilește ca monedă unică dolarul. O fi ajuns cam bătrâior dolarul, dar tot în putere e, ce-i drept.
  • 1805: S-a născut, la Copenhaga, scriitorul Hans Christian Andersen, care avea să ajungă celebru pentru basmele sale. Printre cele mai cunoscute povești ale sale se numără „Crăiasa zăpezii”, „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului”, „Prințesa și bobul de mazăre”, „Soldatul de plumb”, „Fata din soc”, „Fetița cu chibrituri” ori „Rățușca cea urâtă”. Basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi și au bucurat milioane de copii din toate colțurile lumii. Și continuă să o facă.
  • Și apropo de Andersen, astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret. E celebrată în această dată din 1967 și a fost stabilită în 2 aprilie tocmai fiindcă e ziua de naștere a îndrăgitului scriitor Hans Christian Andersen.
  • 1944: Legat de intrarea trupelor Armatei Roșii pe teritoriul României, ministrul de externe al URSS, Viaceslav Molotov, a afirmat că regimul politic existent nu va fi modificat. Ce texte aveau și sovieticii ăștia… (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.