202 î.Hr.: Publius Cornelius Scipio, cunoscut de-a lungul și de-a latul istoriei drept Scipio Africanul, proconsul al Romei, le-a cam tras o mamă de bătaie – scuzați exprimarea fără alde delicatețuri lexicale – lui Hannibal și cartaginezilor dumisale în confruntarea de la Zama. A pus astfel capăt celui de-al doilea război punic, așa că a ajuns om de vază-n sat.

1469: Ferdinand al II-lea de Aragon și-a pus pirostriile, căsătorindu-se cu Isabela de Castilia. Fapt care, potrivit istoricilor, a dus la închegarea Spaniei, care avea să ajungă o putere a lumii în acele vremuri. Ca să vezi ce poate face o căsătorie bine pusă la punct.

1845: A avut loc premiera operei ”Tannhäuser”, a compozitorului Richard Wagner, la Dresda. Wagner a fost considerat unul din cei mai de seamă reprezentanți ai romantismului muzical. E drept că depinde de gusturi, fiindcă uneori Wagner nu suna chiar romantic prin asamblarea notelor. Avea momente de creație în care chiar părea nervos.

1862: A venit pe lume August Lumière. El și fratele său, Louis, care s-a născut doi ani mai târziu, sunt considerați inventatorii primului aparat de filmat și ai primului aparat de proiecție cinematografică. Au fost niște frați luminoși în idei, după cum, de altfel, le-o arată și numele. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI:

170 de ani cu ”Moby Dick”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.