1823: După mai puțin de un an cât a stat pe tron, Augustin I, primul împărat al Mexicului, abdică, din pricina unor proteste ale obștii, bine întreținute de generalul Santa Anna. N-a fost ditamai lovitura de retevei în scăfârlie pentru Augustin, fiindcă a primit omul o pensie. E drept însă că a trebuit să plece în străinătate.

1895Frații Auguste și Louis Lumiere înregistrează primele imagini folosind noua lor cameră cinematografică brevetată. Cei doi sunt considerați inventatorii primului aparat de filmat și ai primului aparat de proiecție cinematografică.

1915: Planeta Pluto este fotografiată pentru prima dată. Bizar e că nu a fost recunoscută atunci ca planetă. Ce or fi crezut specialiștii de pe vremea aceea, că o fi vreun bolovan aruncat pe cer?

1953: A fost televizată pentru prima oară gala premiilor Academiei Americane de Film. Adică da, despre premiile Oscar e vorba. Un eveniment care parcă devine tot mai spectaculos pe an ce trece. Desigur, când nu e pandemie.

1932: Se deschide oficial Sydney Harbour Bridge, unul dintre cele mai lungi poduri din lume, la 9 ani de la începerea construcției. S-a construit mult, dar bine. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia. Foto mic: Wikipedia / Victorgrigas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.