• 1499: Caterina de Aragon se căsătorește, prin procură, cu prințul de Wales Arthur Tudor. Ea avea 13 ani, el 12. Ciufulite cutumele de sânge albastru de atunci. Adică în loc să-i lase pe copii la șotron și să se cațere-n cireș, se apucau unii să-i mărite și să-i însoare. Hai să facem un exercițiu de imaginație. Caterina, cu făcălețul în pragul castelului (făcăleț mai înalt ca ea): ”Unde ai fost, mă Arthure, mă hoinar ambulant, că e ora opt seara și trebuia să fii la nani?!” ”Am jucat și io tupu cu băieții, dragă, și s-a ascuns timpul de mine, dar promit să nu se repete!”
  • 1568: Regina Elisabeta I a Angliei ordonă arestarea reginei Scoției, Mary. Clevetitorii ar putea zice că a fost invidie feminină la mijloc. Noi nu zicem nimic, nu ne băgăm nasul în oala reginelor.
  • 1962: La Madison Square Garden, în New York, se sărbătorește ziua de naștere a președintelui american John F. Kennedy. Punctul culminant al evenimentului e atunci când celebra Marilyn Monroe îi cântă lui mister president „Happy Birthday”. Fu să fie ca o veselie pe câmpie, că tot erau cei doi în armonie.
  • 1919: Mustafa Kemal Atatürk aterizează la Samsun și se apucă de a bibili ceea ce mai târziu se va chema Războiul de independență al Turciei. Paradoxal, după două decenii și ceva de când unii – printre care și stră-străbunicii  noștri – trudeau să obțină independența față de otomani, ajung și turcii, la rândul lor, să se zbată pentru independența lor. Oricine ce ar zice, uneori roata istoriei chiar poate fi pătrată. Și are umorul ei. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Dracula și ”tatăl” său irlandez

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.