• 1499: Caterina de Aragon se căsătorește, prin procură, cu Arthur Tudor, prinț de Wales. Mireasa avea 13 ani, iar mirele 12. La ce vârste aveau, luna de miere și-or fi petrecut-o jucându-se șotron ori de-a v-ați ascunselea.
  • 1922: Este înființată Organizația de pionieri a Uniunii Sovietice. Le lipsea rușilor să mai înființeze eventual și o organizație de guguștiuci, că în rest păreau că le au pe toate.
  • 1962: La Madison Square Garden, în New York, are loc sărbătorirea zilei de naștere a președintelui american John F. Kennedy. Punctul culminant e atunci când Marilyn Monroe îi cântă „Happy birthday”. Marylin a pășit spre celebritate în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Pe numele ei Norma Jeane Mortenson, a fost remarcată de un fotograf militar în vreme ce lucra într-o fabrică, una care se ocupa de piese de avioane. Omul i-a propus o colaborare cu o agenție de modelling. Și iac-așa a ajuns femeia să apară pe coperțile unor reviste. Inclusiv pe coperta vieții lui JFK. În imagine, Marylin, adică Norma, în 1944, la fabrică.
  • 2009: O echipă de cercetători condusă de paleontologul norvegian Jørn H. Hurum a publicat prima descriere a Darwinius masillae, scheletul fosilizat al unei maimuțe, vechi de vreo 47 de milioane de ani, despre care s-a zis că ar reprezenta veriga lipsă în evoluția rasei umane. Veche verigă, veche maimuță. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.