1499: Caterina de Aragon se căsătorește, prin procură, cu Arthur Tudor, prinț de Wales. Caterina avea 13 ani, iar Arthur 12. La vârsta aia nici nu știi cum cântă cucul, darămite să te mai și măriți sau însori. Dar, deh, așa se moșmondeau alianțele pe la casele regale.

1802: Napoleon Bonaparte instituie Legiunea de onoare. Este cea mai înaltă distincție civilă și militară franceză, acordată neîntrerupt din 1804 până în zilele noastre. Asta da trăinicie.

1962: La Madison Square Garden, în New York, are loc sărbătorirea zilei de naștere a președintelui John F. Kennedy. Punctul culminant este atins când Marilyn Monroe cântă „Happy birthday”. Despre relația dintre divă și JFK s-a tot povestit, nu e cazul să mai recapitulăm. Oricum, momentul „Happy birthday” de la Madison Square Garden a rămas peste timp. Sau în memoria istoriei, cum vreți a-i zice.

2009: O echipă de cercetători condusă de paleontologul norvegian Jørn H. Hurum a publicat prima descriere a Darwinius masillae, scheletul fosilizat al unei maimuțe vechi de 47 de milioane de ani, despre care se susține că reprezintă veriga lipsă în evoluția rasei umane. Bătrână maimuță, orișicât. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: În coada lui Halley

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.