• 1419: Războiul de 100 de ani: orașul francez Rouen s-a predat lui Henric al V-lea al Angliei. S-or mai fi săturat și oamenii ăia de atâta ciomăgeală.
  • 1806Marea Britanie a ocupat Capul Bunei Speranțe. Bun cap a ocupat. Pe de altă parte îți vine să te întrebi până și în ziua de astăzi de ce i s-o fi spus ”al bunei speranțe”. O speranță oricum ai lua-o înseamnă ceva bun, că de-aia e speranță, nu?! Că doar nu era să i se spună ceva de genul ”Capul unei speranțe urâcioase care vrea să devină bună”. Deh, oameni suntem, nu putem fi fără de cusur.
  • 1840: Căpitanul american Charles Wilkes a observat în timpul unei expediții coasta estică a Antarcticii și a cerut ca această regiune, cunoscută ulterior drept Wilkes Land, să devină parte a Statelor Unite. Cui o fi cerut și cine a aprobat rămâne undeva sub tejgheaua vremurilor. Doar n-o fi să le știm pe toate, ei na!
  • 1889: Statul român a devenit proprietarul tuturor căilor ferate de pe teritoriul României, care însumau 1.377 de kilometri. Oare și pe atunci întârziau trenurile ca acum, de îți venea mai degrabă să călătorești cu drezina? (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.