• 1419: Un nou episod din Războiul de 100 de ani, în care orașul francez Rouen i s-a predat lui Henric al V-lea al Angliei (asta e, a fost hotărât omul). În fapt, războiul cu pricina, dintre Anglia și Franța, purtat între 1337 și 1453, n-a fost o smotoceală continuă, căci se mai și odihneau oamenii, își mai luau câte o vacanță, ceva, mai mergeau la cules păpușoiul. Numai că tare enervant trebuie să fi fost; cum îi fila unuia vreo lampă, cum trebuia să se cărăbănească toată lumea la luptă. Incomode vremuri.
  • 1821: S-a constituit așa-numitul ”Comitet de oblăduire”, unul care avea scopul să asigure conducerea Țării Românești până la stabilirea succesorului domnitorului Alexandru Șuțu. Chiar hazlie denumire, ”comitet de oblăduire”. Nădăjduim că a oblăduit cu folos.
  • 1840: Charles Wilkes, căpitan de vas și explorator de felul lui, a dat cu nasul de coasta estică a Antarcticii.  După care a cerut ca acest tărâm să devină parte a Statelor Unite. Asta e, nu te pui cu uzanțele.
  • 1978: Ultimul Volkswagen ”Broscuță” modelul clasic făcut în Germania iese din fabrica VW din Emden. Producția va continua însă în Mexic, până în 2003. În 1998 VW a lansat modelul Volkswagen New Beetle, o ”Broscuță” reinventată cum ar veni, însă complet diferită ca și concepție față de modelul original. Oricum, ”Broscuța” rămâne un soi de pată de culoare în lumea mașinilor. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Râsul pe care ni l-a dăruit Bran

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.