197: Împăratul roman Septimius Severus l-a învins pe uzurpatorul Clodius Albinus în bătălia de la Lugdunum. Acum pe bune, ce îi va fi trebuit și ăluia să fie uzurparor? Că pică prost la istorie. Te trezești cu fața la terme și de duci să te răfuiești cu împăratul, păi nu e mai bine să te iei de ciuf cu instalatorul?

1878: A fost semnat Tratatul de pace ruso-turc, la San Stefano, care încheia războiul cu același nume din tratat, adică tot ruso-turc. (Un război extrem de lung și de enervant, dar nu intrăm în detalii.) Tratatul cu pricina recunoștea independența României; avea și el o variantă de salutat.

1951: A venit pe lume Maria Ploae , actriță de film și de teatru. Printre altele, a jucat în filmul ”Pintea”, în care legendarul haiduc maramureșean a fost interpretat de Florin Piersic. Despre Maria Ploae? O femeie frumoasă și o actriță de rasă. Cât despre Florin Piersic? Pintea la scară 1:1.

1970: S-a desfășurat, la București, adunarea generală de constituire a Academiei de Științe Sociale și Politice. Președinte de onoare al academiei a fost ales șeful statului, Nicolae Ceaușescu. Bine se fofila nea Nicu.  (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.