• 1241: Termenul „parlament” s-a folosit pentru prima oară într-un document regal oficial în Anglia. Un document prin care s-a convocat consiliul regelui (suveran pe vremea aceea fiind Henric al III-lea). Bătrâior termen, dar uite că și la 780 de ani se ține bine, nu-l dor șalele.
  • 1915: A venit pe lume, la Paris, Edith Piaf. Șansonetista a devenit celebră pentru vocea sa și pentru interpretările sale deosebite. După ce a ajuns cunoscută i s-a spus, ca formă de alint, ”Privighetoarea”. Și nu degeaba, fiindcă a fost un personaj special din muzica acelor vremuri.
  • 1997: A avut loc premiera filmului ”Titanic”, în regia lui James Cameron. E considerat unul dintre cele mai scumpe filme, dar și unul dintre cele mai cu lipici la public și critica de specialitate. S-a situat pe primul loc în lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile – asta în perioada 1997-2018 – și n-a stat rău defel nici la recolta de premii Oscar. A luat 11.
  • 2013Agenția Spațială Europeană a lansat nava spațială ”Gaia”, aceasta având misiunea de a construi cel mai amplu și mai precis catalog spațial 3D realizat vreodată. Un catalog însumând aproximativ un miliard de elemente astronomice, în principal stele, dar și planete, comete ori asteroizi. Asta da muncă de furnică teleghidată. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Numai curcan să nu fii de Ziua Recunoștinței

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.