E Ziua internațională a egalității de salarizare. Să trăiască, așadar, egalitatea de salarizare și noi pe lângă ea.

1911: Regizorul Grigore Brezeanu a realizat primul film artistic românesc: „Amor fatal”, o „dramă sentimentală aranjată pentru cinematograf”, după cum a fost descrisă producția în limbajul vremii. Din distribuție făceau parte Lucia Sturdza-Bulandra, Tony Bulandra, A. Barbelian. Vremuri, vremuri…

1952: Charlie Chaplin a părăsit Statele Unite pentru o călătorie în Europa și nu a putut intra înapoi în SUA, la ordinul lui J. Edgar Hoover, directorul FBI. Se vede treaba că alde nea Hoover n-avea defel simțul umorului.

1905: Venea pe lume, la Stockholm, Greta Lovisa Gustafsson, cunoscută ca Greta Garbo (în imagine alături de Charles Boyer, în filmul ”Conquest”, din 1937). Încă din perioada filmului mut a fost considerată un star internațional, un sex simbol, model care a fost ulterior urmat de multe alte actrițe. Federico Fellini susținea că a fost „fondatoarea unui ordin religios numit cinema„. A fost supranumită ”divina”, ”sfinxul suedez” sau ”prințesa de vis a eternității”. O actriță fascinantă. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: ”Bibanul”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.