• 1906: Traian Vuia pritocește, la Paris, primul zbor din lume al unui aparat mai greu decât aerul cu mijloace proprii de propulsie. L-a denumit ”aeroplan-automobil”, un nume nostim. Oricum îi va fi spus, însă, a fost o invenție remarcabilă.
  • 1833: S-a constituit la Iași, din inițiativa medicilor Iacob Stanislau Cihac și Mihai Zotta, Societatea de Medici și Naturaliști. A fost prima societate științifică din România. În toate există un început, nu?
  • 1889: În lipsa succesorilor direcți pe linie masculină ai regelui Carol I, s-a apelat pentru desemnarea moștenitorului la fratele mai mare al regelui și la fiii acestuia. Așa încât cel de-al doilea fiu al prințului Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen, Ferdinand, în vârstă de 24 de ani, a ajuns prinț moștenitor al tronului României, conferindu-i-se titlul de Alteță Regală Principe de România. O pagină de istorie.
  • 1898: Phoebe, un soi de lună a lui Saturn, devine primul satelit descoperit cu ajutorul fotografiilor. Fotografii făcute de astronomul William Henry Pickering. N-a stat degeaba mister Pickering. E limpede că în cercetările lui nu s-a culcat seara pe o ureche doar ca să aibă motiv să se trezească dimineața pe cealaltă sau pe telescop. (T.V.S.)

Sursă informații și foto: Wikipedia

Citește și: Cu Schiller și Goethe la Weimar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.