• 332Om de treabă, Constantin cel Mare a dat de veste că li se va distribui hrană gratuită locuitorilor Constantinopolului. Trai, neneacă!
  • 1910: Terra a trecut, zice-se, cumva prin coada cometei Halley, asta însemnând cel mai apropiat contact din istorie dintre Pământ și o cometă. Și, vorba ceea, nu orice cometă, ci una celebră. E drept, și destul de plimbăreață față de alte surate, putând fi văzută o dată la 75 sau 76 de ani. Legat de apariția cometei în 1910, secretarul Casei Regale, Eugeniu Arthur Buhman, scria în cartea sa ”Patru decenii în serviciul Casei Regale a României, memorii 1898-1940”: ”În Capitală se vorbește de câtva timp cu mare emoție de apariția la 5/10 mai a cometei Halley (…). Se spune că orbita Pământului va traversa coada cometei, care este compusă din gaze înăbușitoare. O anume categorie de bucureșteni, printre care am mulți prieteni, încearcă să mă convingă că nu trebuie lăsate nebăute șprițurile de prin bodegi, «că dacă e vorba să murim de cometă, la ce să le mai lăsăm pe pământul uscat». Amicii mei Ghiță Ranetti, de la Furnica, Iancu Brezeanu, de la Teatrul Național, și sculptorul Spathe m-au asigurat că sunt ferm deciși a executa cu sfințenie programul de mai sus!”. Humor cu șarm din vremuri de demult 🙂
  • 1990: În Franța, un tren TGV modificat atinge un nou record al vitezei la nivel de cale ferată, și anume 515,3 km/h. Nu era mai bine să-i zică avion pe șine? (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.