• 332Împăratul Constantin cel Mare le-a dat o veste cumva de huzur stomacal locuitorilor Constantinopolului, aceea privind distibuirea gratuită a hranei. Trai, neneacă! Nu le-o fi dat și trăscăul moca? Ne întrebăm și noi, retoric și istoric.
  • 872: Ludovic al II-lea al Italiei este încoronat pentru a doua oară împărat roman, la vârsta de 47 de ani. Prima încoronare fusese cu 28 de ani mai devreme, în timpul domniei tatălui dumisale, Lothair I. Pesemne că onorabilul Ludovic și-o fi propus încoronări cu repetiție. Nu te pui cu plăcerile omului.
  • 1897: Romanul ”Dracula”, al scriitorului irlandez Bram Stoker (foto), este publicat la Londra. La ce reclamă i-a făcut Stoker, alde Dracula putea măcar să-l aplaude în formă de clănțăneală cu caninii lui crescuți în devălmășie. Nu de alta, dar i-a fost un soi de ”tată” de bibliotecă. Ori ”tată” de personaj de carte, cum vreți a-i zice.
  • 1990: În Franța, un TGV modificat atinge un nou record al vitezei pe calea ferată. Adică 515,3 km/h. La cât era de iute, ăsta nu s-ar fi ajuns din urmă nici măcar pe el însuși. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Primul român care a urcat pe acoperișul lumii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.