1389: Franța și Anglia parafează Armistițiul de la Leulinghem, începând astfel o pace de 13 ani. A fost cea mai lungă perioadă de pace din timpul Războiului de 100 de ani. Parcă n-aveau stare oamenii ăia, se băteau ca orbii, zău așa.

1862: Are loc prima ascensiune pe Dent Blanche, unul dintre cele mai înalte vârfuri din Alpi, 4.357 de metri. Temerarii cățărători au fost Woolmore Wigram, Thomas Stewart Kennedy, Jean Baptiste Croz și Josef Marie Krönig. Vă dați seama că lesne nu le-a fost la ce echipamente de alpinism erau în vremurile acelea. Cu atât mai mult e de admirat aventura pe creștetul lui Dent Blanche a celor patru.

1898: Marie și Pierre Curie au anunțat descoperirea unui nou element chimic și au propus să se numească poloniu, după numele țării natale a lui Marie Curie, Polonia. Bine că nu s-a născut în Sao Tome și Principe, că era mai greu de botezat elementul cu pricina. Cum să-i fi zis, saotomeșiprinciponiu? S-ar cam fi poticnit limba la pronunție. Una peste alta, bine că a fost poloniu.

1980: India devine cea de-a șasea țară din lume care lansează în spațiu un satelit pe cont propriu. Ce să facă și indienii, dacă tot au avut satelitul firește că l-au lansat, că doar nu era să-l țină în debara. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Copila de 10

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.