• 1799: Un francez, pe numele dumisale Louis Robert, primește brevetul pentru o descoperire a sa din 1798, și anume prima instalație de produs hârtie. Ei, asta da invenție. Greu de zis ce ne făceam fără ea, și la scris, și la alte întrebuințări. Chapeau, monsieur Louis!
  • 1821: Boieri de vază ai vremii precum Grigore Brâncoveanu, Grigore Ghica și Barbu Văcărescu, membri ai așa-numitului Comitet de oblăduire, fac o înțelegere cu Tudor Vladimirescu, promițându-i să îi acorde sprijin pentru ridicarea norodului la revoluție. N-a avut câștig de cauză Revoluția de la 1821, dar măcar a pus capăt domniilor fanariote, pricepând și Înalta Poartă că nu mai merge așa.
  • 1847: Renumitul Franz Liszt concertează la Iași, în casa vistiernicului Alecu Balș, unde face cunoștință cu Vasile Alecsandri, Gheorghe Asachi și Costache Negri. Audiență aleasă, pe măsura muzicianului.
  • 1911: Pilotul american Eugene Elly, la manșa unui avion „Curtis”, reușește prima aterizare pe o navă, cuirasatul „Pennsylvania”. De apreciat, fiindcă la tehnicile de atunci abia nimereai tarlaua la o aterizare, necum un vapor. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: ro.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.