• 1271: Kublai Han își ”rebranduiește” imperiul, zicându-i Yuan și marcând astfel oficial începutul dinastiei cu același nume în Mongolia și China. Șuguind nițel, te pomenești că Yuan ăsta o fi fost vreun Ioan în varianta mongolă.
  • 1777: Statele Unite celebrează pentru prima oară Ziua Recunoștinței, marcând astfel victoria rebelilor americani asupra generalului britanic John Burgoyne, la Saratoga. Mulți ani mai târziu, în decembrie 1941, Congresul SUA avea să adopte o rezoluție prin care a patra zi de joi din noiembrie devenea oficial sărbătoare națională. Oricum, dincolo de date, numai curcan să nu fii în SUA când e vorba de Ziua Recunoștinței, că sunt șanse mari să ajungi pe tipsie.
  • 1981: Se înregistrează primul zbor al bombardierului strategic sovietic Tu-160. Această măgăoaie e cel mai mare avion de luptă din lume și cea mai mare aeronavă supersonică. Balșoi l-au vrut, balșoi l-au făcut.
  • 2005: România câștigă titlul de vicecampioană mondială la handbal feminin la turneul final din Rusia. Ehei, ce vremuri și ce handbal aveam.
  • În România se sărbătorește Ziua Minorităților Naționale. La mulți ani!

Sursa datelor: Wikipedia, Sursa foto: Hey Paul / Wikipedia

Citește și: Calendarul de 24 de tone

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.