1844: Constituirea Roatei de Pompieri, printr-un ofis semnat de principele Gheorghe Bibescu, la propunerea Departamentului Treburilor din Lăuntru (nu te puteai pune cu treburile din lăuntru, orișicât!). Noul serviciu din Garnizoana Bucureștilor avea în dotare 14 pompe de incendiu, 30 de sacale, 48 de cai, 40 de căngi și 50 de lopeți de lemn. Așa vremuri, așa dotări.

1868: Astronomul francez Pierre Jules César Janssen descoperă heliul analizând cromosfera Soarelui în timpul unei eclipse solare totale în Guntur, India. Ca să vezi ce utilă poate fi o eclipsă uneori.

1959: Este lansată Mini, mașina compactă de oraș cu două uși care a fost produsă de British Motor Corporation din 1959 până în 2000. O mașină cumva de buzunar, o buburuză cu roți, dar care și-a făcut treaba cu vârf și-ndesat de vreme ce a fost fabricată vreme de mai bine de patru decenii. Mică, mică, dar deh!

1934: Celebrul gangster Al Capone este transferat la închisoarea federală din Alcatraz, pentru a preveni contactul cu lumea exterioară. Să fim serioși, l-a durut taman în scufie pe taica Al că l-au transferat într-o pușcărie de maximă siguranță, că oricum huzurea la țuhaus aproape ca-n vacanță. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursa foto: Wikipedia / Steve Baker

CITEȘTE ȘI: Omul cu lipici la succes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.