• 1844: Are loc constituirea „Roatei de Pompieri”, printr-un ofis semnat de principele Gheorghe Bibescu, la propunerea Departamentului Treburilor din Lăuntru. Serviciul nou înfiintat avea o structură militară și era împărțit în șase grupe, cuprinzând 7 ofițeri, 23 de subofițeri și 256 de soldați. Ca dotare tehnică, noua unitate militară din Garnizoana București dispunea de 14 pompe de incendiu, un car de instrumente, 30 de sacale, 48 de cai, 40 de căngi și 50 de lopeți de lemn.
  • 1868: Astronomul francez Pierre Jules César Janssen descoperă heliul. A făcut-o analizând cromosfera Soarelui în timpul unei eclipse totale, în Guntur, India. Bune și eclipsele la descoperiri.
  • 1916Bulgaria se găsește să atace Dobrogea românească, însă declarația de război a fost făcută abia a doua zi. Asta cam a lipsă de obraz sună, parol!
  • 1988: Într-un discurs de campanie, candidatul american la președinție, George H. W. Bush, face celebra promisiune, „Read my lips: no new taxes”. Bună declarație, nimic de zis. Bună pentru americani, firește, că nu aveam noi treabă cu taxele lor. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia. Sursă foto: ISU București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.